Η 50χρονη Tiny Selby από το Κάρντιφ της Ουαλίας έχει στείλει, τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότερα από 7.000 χειροποίητα πολύχρωμα σκουφάκια στον βρετανικό στρατό. Άρχισε να πλέκει τα «hats 4 heroes», επειδή δεν ήθελε οι συμπατριώτες της στρατιώτες να κρυώνουν στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

«Άρχισα να πλέκω σε ηλικία 15 ετών και αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Μια μέρα διάβαζα για τους στρατιώτες μας στο Αφγανιστάν και για τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην εμπόλεμη ζώνη. Τότε σκέφτηκα να τους βοηθήσω, πλέκοντας τα σκουφάκια», αναφέρει η 50χρονη.

Η κ. Selby έχει πλέξει εκατοντάδες σκουφάκια και τον τελευταίο καιρό έχει συγκεντρώσει μια ομάδα, η οποία ξεπερνάει τις 40 γυναίκες. Επιπλέον, οι γυναίκες κρύβουν και μια σοκολάτα μέσα σε κάθε σκουφάκι – μια μικρή έκπληξη για κάθε στρατιώτη.

Η 50χρονη έχει στείλει επίσης ένα σκουφάκι στον πρίγκιπα Χάρι, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν το έχει φορέσει.

«Έχω λάβει αμέτρητες ευχαριστήριες κάρτες από τους στρατιώτες και φωτογραφίες που τους απεικονίζουν να τα φοράνε. Η ομάδα αποτελείται πλέον από πολλές πλέκτριες και θα προσπαθήσουμε να μοιράσουμε ακόμα περισσότερη χαρά», δήλωσε καταληκτικά η κ. Selby.