Το ίδιο όπλο, διαμετρήματος 11,43 χιλιοστών, χρησιμοποιήθηκε και στις τρεις φονικές επιθέσεις στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

«Είναι το ίδιο όπλο» που χρησιμοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου, για τη δολοφονία ενός στρατιωτικού στην Τουλούζη, στη συνέχεια, τέσσερις ημέρες αργότερα στη δολοφονία άλλων δύο στρατιωτικών στο Μοντομπάν, και σήμερα κατά την επίθεση σε ένα εβραϊκού κολέγιο στην Τουλούζη, που προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, τόνισε η πηγή.

Ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε «εθνική τραγωδία» την δολοφονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, από τους οποίους οι 3 παιδιά.

Παράλληλα, η γαλλική αστυνομία επιφορτίσθηκε με την έρευνα που διατάχθηκε σήμερα μετά την αποστολή ταυτόσημων στο μήνυμά τους απειλών κατά δύο εβραϊκών συναγωγών στο Παρίσι, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, χωρίς να κάνει κάποια σύνδεση των δύο αυτών γεγονότων με τη σημερινή φονική επίθεση στην Τουλούζη.

Δύο συναγωγές στο 13ο και 19ο διοικητικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας έλαβαν αντίστοιχα σήμερα το πρωΐ και το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έλεγε: «είσθε ο λαός του Σατανά, η Κόλαση σας περιμένει», τόνισε η ίδια πηγή.