Άλλοι θα έγραφαν σπουδές και ενδιαφέροντα στο βιογραφικό που θα υπέβαλαν για τη θέση του βιβλιοθηκονόμου της Oxford Union στη Βρετανία. Η Μάντιλν Γκραντ όμως είχε μια διαφορετική ιδέα για την υποψηφιότητά της, πυροδοτώντας αντιδράσεις για «σεξιστική» απόπειρα να κερδίσει ψήφους διεκδικώντας τη θέση.

Η 19χρονη κατηγορήθηκε για προσβλητική συμπεριφορά με τη χρήση «σεξουαλικών στερεοτύπων», καθώς έγραψε στη διακήρυξη της υποψηφιότητάς της πως έχει πολύ ωραίο στήθος. Στα «συν» έγραψε επίσης πως έχει αγκαλιαστεί και φιληθεί με τον Τζόνι Ντεπ.

Μετά τις αντιδράσεις η Γκραντ είπε πως επρόκειτο για ένα αστείο και πως το αφαίρεσε από το κείμενο, ωστόσο η πρώτη εκδοχή δημοσιοποιήθηκε για μία μέρα και δημοσιεύτηκε και από τη φοιτητική εφημερίδα «Cherwell».

«Παρότι η διακήρυξη έχει εμφανώς στόχο να είναι χιουμοριστική, δείχνει έλλειψη χιούμορ. Το υπονοούμενο πως οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εκλεγεί σ’ αυτή τη βάση είναι προσβλητικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες», δήλωσε μέλος της Oxford Union.

«Παρότι ήταν μία επιπόλαιη διακήρυξη, ήταν επίσης εξαιρετικά ανώριμη για μία θέση που είναι σημαντική», πρόσθεσε.

Η Oxford Union ιδρύθηκε το 1823. Είναι από τις πιο γνωστές ενώσεις διαλόγου και ντιμπέιτ σε όλο τον κόσμο και έχει στόχο να προάγει την ιδέα του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας.