Εργαζόμενος σε νοσοκομείο της πολιορκημένης πόλης Χομς έφερε στο φως ένα τρομακτικό βίντεο όπου αποτυπώνεται κάτι απίστευτο: οι γιατροί βασανίζουν τους ασθενείς που υποτίθεται πως περιθάλπουν.

Ο άνδρας τράβηξε το βίντεο και, όπως λέει, ρίσκαρε τη ζωή του για να φτάσει στον κόσμο η πραγματικότητα για τους τραυματίες της Χομς. Οι εικόνες θα προβληθούν σήμερα σε τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Στο βίντεο φαίνονται τραυματίες να κείτονται σε κρεβάτια του νοσοκομείου. Σε ορισμένους είναι εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού, όπως λέει ο κάτοχος του βίντεο, ενώ σε ένα κομοδίνο έχουν αφεθεί τα «εργαλεία»: ένα μαστίγιο κι ένα ηλεκτρικό καλώδιο.

Με εντολή της συριακής κυβέρνησης, όλοι όσοι τραυματίζονται κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Χομς πρέπει να μεταφερθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου το προσωπικό συνεργάζεται με τος μυστικές υπηρεσίες.

Ο άνδρας που έφερε το βίντεο στο φως, ο «Abu Hamzeh», ισχυρίζεται πως πολλοί πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού στα κρεβάτια τους.

Οι ενδείξεις αυτές σοβαρής κακοποίησης εγείρουν θέμα για το πού θα μεταφερθούν οι εκατοντάδες τραυματίες από τη Μπάμπα Άμρο της Χομς όταν ο Ερυθρός Σταυρός διαπραγματευτεί την απομάκρυνσή τους.

Ο άνδρας με το ψευδώνυμο Abu Hamzeh υποστηρίζει πως προσπάθησε πολλές φορές να σταματήσει αυτή τη «ντροπή» αλλά χαρακτηρίστηκε προδότης και έφυγε.

«Έχω δει κρατούμενους να βασανίζονται με ηλεκτροσόκ, να μαστιγώνονται, να δέρνονται με λοστούς, να τους σπάνε τα πόδια», δήλωσε στοΓάλλο φωτορεπόρτερ που κατάφερε να βγάλει το οπτικό υλικό από τη Χομς.