Ο απαγωγέας φορούσε μία κόκκινη περούκα και μπήκε στο σχολείο κραδαίνοντας κάτι που έμοιαζε με όπλο. Αποσβολωμένοι οι μικροί μαθητές τον είδαν από το παράθυρο της τάξης τους να αρπάζει τον επιστάτη του σχολείου, να τον σπρώχνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα.

Τα δευτερόλεπτα ήταν τρομακτικά και μπροστά στα αθώα μάτια των εννιάχρονων και δεκάχρονων παιδιών είχε συντελεστή ένα έγκλημα…

Μόνο που ο «απαγωγέας» ήταν ο διευθυντής του σχολείου, το «όπλο» ήταν νεροπίστολο και η «απαγωγή» ήταν στημένη κι αποτελούσε ένα παράξενο «μάθημα» καθώς μετά οι μαθητές θα καλούνταν να περιγράψουν αυτό που είχαν ζήσει…

Αυτό που ο διευθυντής του Wincheap Foundation Primary School στο Καντέρμπουρι δεν είχε υπολογίσει ήταν πως ορισμένα από τα παιδιά θα τρόμαζαν πραγματικά.

Ορισμένοι γονείς ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για το γεγονός πως ο διευθυντής και δάσκαλος Κλάιβ Κλόουζ δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία πως θα εμφάνιζε ένα υποτιθέμενο όπλο.

«Φαντάζεστε πως ένα αυτό είχε γίνει σε σχολείο στο κέντρο της πόλης ο δάσκαλος μπορεί να είχε δεχθεί πυρά από ένοπλους αστυνομικούς», είπε ένας από τους γονείς.

Ο δάσκαλος Κλόουζ φόρεσε μία περούκα που έμοιαζε με κλόουν και χρησιμοποίησε το δικό του αυτοκίνητο για να «απαγάγει» τον επιστάτη. Παραμένει άγνωστο πόση ώρα μεσολάβησε μέχρι να ενημερωθούν οι μαθητές πως η απαγωγή δεν ήταν αληθινή.

Αλλά κάποιοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως το «μάθημα» ήταν κάπως παρατραβηγμένο.
«Είμαι της άποψης- και το ίδιο λένε κι άλλοι γονείς- πως μαθητές δημοτικού δεν θα πρέπει να τρομοκρατούνται έτσι ενώ βρίσκονται στην τάξη», είπε ένας γονιός.

Ο δάσκαλος υπερασπίστηκε το «νούμερό» του και επέμεινε πως πολλά παιδιά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησαν πως δεν ήταν πραγματική η απαγωγή. Όπως είπε, ήθελε να δώσει στους μαθητές συναρπαστικό υλικό για να γράψουν στη συνέχεια την αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα.

«Εάν καθίσεις τα παιδιά στην τάξη και προσπαθήσεις να τους διδάξεις πράγματα που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν, είναι στεγνό και βαρετό, θα χάσεις το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά έγραψαν φανταστικές περιγραφές μετά και οι γονείς δεν παραπονέθηκαν», είπε.