Οι βομβιστές που σχεδίαζαν, όπως πιστεύεται, επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ήταν οπλισμένοι με επαγγελματικού επιπέδου εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε φορητά ραδιόφωνα αξίας 27 δολαρίων.

Οι αρχές ανακάλυψαν πως μία ιρανική «ομάδα κρούσης» είχε τουλάχιστον πέντε τέτοιες βόμβες όταν εξερράγησαν στην Μπανγκόκ την περασμένη εβδομάδα.

Η φωτογραφία δείχνει μία από τις συσκευές αυτές που κατασχέθηκε από ιρανικό «καταφύγιο». Στο πλάι ήταν τοποθετημένοι έξι μαγνήτες ούτως ώστε, όπως εκτιμάται, να μπορεί να «κολληθεί» κάτω από αυτοκίνητο.

Στο κινεζικής προέλευσης ραδιόφωνο είχε τοποθετηθεί χειροβομβίδα και πυροκροτητής και θα μπορούσε να εκραγεί σε 4,5 δευτερόλεπτα μετά το τράβηγμα της περόνης, σύμφωνα με το ABC News.

Το σχέδιο κατά των Ισραηλινών αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν μέρος των εκρηκτικών πυροδοτήθηκε από λάθος σε σπίτι που χρησιμοποιείτο ως βάση για τον Saeid Moradi και τουλάχιστον δύο Ιρανούς ακόμα.

Το ABC News μεταδίδει πως σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισραηλινούς ειδικούς, οι βόμβες αυτές μοιάζουν πολύ με αυτές που χρησιμοποιήθηκα κατά ισραηλινών στόχων εκτός Μέσης Ανατολής.