Να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις των αντικαθεστωτικών εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, κάλεσε το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός τους σύρους και άραβες επιχειρηματίες.

«Απευθύνουμε θερμή έκκληση στους σύρους και άραβες επιχειρηματίες να συμμετάσχουν άμεσα και αποτελεσματικά στη νόμιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτοάμυνας και προστασίας των ζωνών όπου ζουν άμαχοι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις «επιχειρήσεις» εναντίον «τρομοκρατικών ομάδων» στη Χομς μέχρις ότου αποκατασταθούν «η ασφάλεια και η τάξη», μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Το υπουργείο κάνει λόγο για ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που διέπραξαν τις τελευταίες εβδομάδες άγρια εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους.

Συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν σήμερα πολλές περιοχές της πόλης Χομς, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει στη Δαμασκό ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

Ο Λαβρόφ αναμένεται να ζητήσει από το σύρο πρόρδρο να εφαρμόσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις και να δώσει ένα τέλος στην εξέγερση που άρχισε στα μέσα Μαρτίου.

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης στη Βηρυτό δήλωσαν ότι δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της περιοχής Ζαμπαντάνι, στα περίχωρα της Δαμασκού και τόνισαν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και αλ-Χαλιντίγε της Χομς.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, πάνω από 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους 19 παιδιά σκοτώθηκαν στην επαρχία Χομς χθες.

Το Ιράν αρνήθηκε σήμερα ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στη Συρία και απέρριψε τις κατηγορίες των Αδελφών Μουσουλμάνων ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι «συνεργοί στις σφαγές» του πληθυσμού από το συριακό καθεστώς.

«Αντίθετα, η Τεχεράνη πιστεύει ότι η παρέμβαση άλλων χωρών απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Συρία» τόνισε ο ιρανός εκπρόσωπος.

«Ο καλύτερος τρόπος (να τερματιστεί η κρίση) είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη Συρία και να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα διαλόγου», υπογράμμισε ο ιρανός εκπρόσωπος.