Η Ρωσία πρέπει να δώσει περισσότερη πολιτική δύναμη στους πολίτες αλλά όχι να ακολουθήσει βιαστικά ξένες «συνταγές» για δημοκρατία, δηλώνει ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να κερδίσει.

Αντιμετωπίζοντας τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και καθώς προετοιμάζει την επιστροφή του στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν αναγνώρισε, στο άρθρο του στην εφημερίδα Kommersant, πως πολλοί Ρώσοι ζητούν πιο δυνατή φωνή.

Ωστόσο δεν ανακοίνωσε καμία νέα πρωτοβουλία για εκλογικές μεταρρυθμίσεις.

«Η κοινωνία μας σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι ήταν στην αρχή του 2000. Πολλοί άνθρωποι γίνονται πιο πλούσιοι, μορφώνονται καλύτερα και απαιτούν περισσότερα», έγραψε ο Πούτιν. «Η κοινωνία των πολιτών έγινε ασύγκριτα πιο ώριμη, ενεργή και υπεύθυνη. Πρέπει να ανανεώσουμε τους μηχανισμούς της δημοκρατίας μας- πρέπει να είναι σύμφωνοι με την αυξανόμενη δημόσια δραστηριότητα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η αληθινή δημοκρατία δεν δημιουργείται σε μία στιγμή και δεν μπορεί αν αντιγραφεί από ένα εξωτερικό μοντέλο».