Στις κάλπες προσέρχονται ξανά οι Αιγύπτιοι για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις οχτώ το πρωί στο ένα τρίτο των επαρχιών της χώρας, ανάμεσά τους η Γκίζα (που περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα του δυτικού Καΐρου), το Σουέζ και το Ασουάν.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ημέρες, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο ήταν 67%, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή. Οι ισλαμιστές διεκδικούν τουλάχιστον το 70% των ψήφων σε αυτήν την φάση, μετά τη νίκη τους με 65% στον πρώτο γύρο που άρχισε στις 28 Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι εκλέγουν τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης (Κάτω Βουλή) και η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Θα ακολουθήσει η διαδικασία για τη Σούρα (Άνω Συμβουλευτική Βουλή), που θα τελειώσει τον Μάρτιο. Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου.

Οι εκλογές, οι πρώτες από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο, έφεραν στο φως το χάσμα ανάμεσα στους Αιγύπτιους που θεωρούν ότι οι εκλογές αυτές είναι ένα πρώτο βήμα προς την δημοκρατία και σε αυτούς που πιστεύουν ότι η νέα Βουλή, ο ρόλος της οποίας είναι ασαφής, θα επιτρέψει στον στρατό να παραμείνει στην εξουσία.