Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του πλανήτη σε συνδυασμό με αμύθητα ποσά που θα χρειαστεί να πληρωθούν για αποζημιώσεις και «καθαρισμό» του Κόλπου του Μεξικού δε στάθηκαν ικανά να σταματήσουν την βρετανική πετρελαϊκή BP από το να προκαλεί την τύχη της και κυρίως την τύχη των ανθρώπων που έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε γεωτρήσεις της.

Σήμερα, ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου Τόνι Χέιγουορντ ότι «οι επενδύσεις και οι γεωτρήσεις σε βαθιά ύδατα θα συνεχιστούν παρά το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού».

Οι επενδύσεις όπως δήλωσε θα συνεχιστούν και παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία το μεγάλο βάθος και οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τέτοιου είδους εγχειρήματα ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την έκρηξη που ακολουθήθηκε από την τεράστια οικολογική, αλλά και οικονομική καταστροφή.

«Αυτό το συμβάν ήταν τραγικό, χωρίς προηγούμενο και πολύ σοβαρό. Θα πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει τα νέα σχέδια παραγωγής στα βαθιά ύδατα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΒΡ, υπενθυμίζοντας ότι ο Κόλπος του Μεξικού επέτρεψε στις ΗΠΑ πέρυσι να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός με την ταχύτερη ανάπτυξη.