Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει για τη σημαντικότητα της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, δεχόταν νέο εσωτερικό πλήγμα ο κυβερνητικός συνασπισμός της, καθώς καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το συγκυβερνών κόμμα, των Ελεύθερων Δημοκρατών του Φίλιπ Ρέσλερ.

Απογοητευτικές είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το κόμμα του υπουργού Οικονομίας, που παραμένει καθηλωμένο στο 2%, γεγονός που προκάλεσε κρίση ηγεσίας και την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κρίστιαν Λίντνερ από τη θέση του γενικού γραμματέα των Φιλελευθέρων.

Ο λόγος παραίτησής του, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν να δοθεί μια ευκαιρία στο κόμμα να αναπτύξει νέα δυναμική μετά την αποχώρησή του, ενόψει των εκλογών του 2013. Πάντως, η λακωνική αυτή δήλωση είναι ενδεικτική της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα εδώ και 2 χρόνια.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά είναι το εξής: αρκεί αυτή η απομάκρυνση για να ξεπεραστεί η κομματική κρίση ή θα πρέπει να παραιτηθεί και ο πρόεδρος του κόμματος Φίλιπ Ρέσλερ;