Την ώρα που η οικονομική κρίση εξαπλώνεται σαν την μάστιγα σε όλη την Ευρώπη, η τύχη φαίνεται να χαμογελάει σε… κάποιους. Ο λόγος για ένα αδέσποτο γάτο στην Ιταλία που κληρονόμησε 10 εκατομμύρια ευρώ από μία Ιταλίδα φιλόζωη και δύο διαμερίσματα.

Ο γάτος ζούσε στην πλατεία Largo Argentina στη Ρώμη, η οποία σύμφωνα με το «Reuters» είναι διάσημη για τις αδέσποτες γάτες που βρίσκουν καταφύγιο στα αρχαία μνημεία.

Ο «Τομάσο» απέκτησε λοιπόν 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία του άφησε μία Ιταλίδα λίγο πριν πεθάνει! Κληρονόμησε και σπίτι στα προάστια, δύο διαμερίσματα σε Ρώμη και Μιλάνο και διάφορους λογαριασμούς σε τράπεζες, όπως και ένα κομμάτι γης στα νότια της Ιταλίας! Καθώς η γυναίκα που πέθανε δεν είχε παιδιά και οικογένεια αποφάσισε να αφήσει την περιουσία της στο γλυκό «Τομάσο».

Την ώρα που ο κόσμος πλήττεται από την κρίση και από τα μέτρα λιτότητας οι ιταλικές εφημερίδες έχουν τρελλαθεί με τον… πλούσιο και ομολογουμένως πολύ τυχερό γάτο! Πολλά αφιερώματα με τίτλους όπως: «Το παραμύθι του γάτου Τομάσο: από αδέσποτος, εκατομμυριούχος» φιγουράρουν στον ιταλικό τύπο!