Διαψεύδουν τώρα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης πληροφορίες περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του Ιρανού προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, κάνοντας λόγο για πυροτέχνημα που εξερράγη και προκάλεσε σύγχυση.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Press TV δεν υπήρξε καμία επίθεση ενώ στέλεχος του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η σύγχυση προκλήθηκε από πυροτέχνημα που εξερράγη «προς τέρψιν» του προέδρου, πριν από την έναρξη προγραμματισμένης ομιλίας του σε στάδιο της πόλης Χαμαντάν.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή από το γραφείο της ιρανικής προεδρίας και τις μεταδόσεις του σαουδαραβικού σταθμού Al Arabiya και του λιβανικού Future, είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η αυτοκινητοπομπή του Ιρανού προέδρου έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βομβιστής ο οποίος και συνελήφθη πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς την προεδρική αυτοκινητοπομπή, με αποτέλεσμα να πλήξει όχημα που μετέφερε δημοσιογράφους και στελέχη του προεδρικού γραφείου. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν κινδύνευσε αλλά υπήρξαν τραυματισμοί.

Η είδηση για την επίθεση δημοσιεύθηκε και στην ιρανική συντηρητική ιστοσελίδα Khabaronline.ir.