Υπέκυψε στα τραύματά του ένας μουσουλμάνος στην Ινδία, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από άνδρες επειδή, όπως θεωρούσαν, μετέφερε αγελάδες στο σφαγείο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο Pehlu Khan έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, έχοντας υποστεί μοιραία τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό, τρεις ημέρες νωρίτερα.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, ο θάνατός του καταγράφεται σε μια περίοδο αυξημένης βίας από ομάδες ινδουιστών που είναι εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά των μουσουλμάνων προς τις αγελάδες, τις οποίες εκείνοι θεωρούν ιερές.

Οι ινδουιστές, που αποτελούν το 80% του πληθυσμού των 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών στην Ινδία, θεωρούν τις αγελάδες ιερές και για πολλούς η κατανάλωση του κρέατός τους είναι ταμπού.

Σε πολλά ινδικά κρατίδια, η σφαγή αγελάδων και η πώληση του κρέατός τους είτε είναι περιορισμένη είτε απαγορεύεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στην πόλη Behror, όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση, οι άνδρες είχαν πάει τις αγελάδες σε παζάρι και τις μετέφεραν πίσω στο χωριό τους, στο κρατίδιο Haryana, όταν ο όχλος σταμάτησε τα φορτηγά τους, τους κατέβασε και τους ξυλοκόπησε άγρια.

Η ινδική τηλεόραση έδειξε πλάνα με τους άνδρες να δέχονται χτυπήματα με ξύλα και λοστούς.

Ένας από τους οδηγούς των φορτηγών αφέθηκε ελεύθερος από τους Ινδουιστές, οι οποίοι ωστόσο τον προειδοποίησαν να μην μεταφέρει αγελάδες με το φορτηγό του.

Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, μετά την εκλογή του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, το 2014, οι σκληροπυρηνικοί ινδουιστές απαιτούν η Ινδία να απαγορεύσει την πώληση μοσχαρίσιου κρέατος- κάτι, ωστόσο, από το οποίο επιβιώνουν πολλά μέλη της φτωχής μουσουλμανικής κοινότητας.

Παρατηρήθηκαν επίσης περιστατικά αυτόκλητων προστατών των αγελάδων που σταματούν φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους και επιτίθενται σε όποιον μεταφέρει τα ιερά τους ζώα.

dfsgfsfs2 dfsgfsfs3 dfsgfsfs4 dfsgfsfs1