Με βασικές προτεραιότητες την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αποκατάσταση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση στη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός Άμπντελ Ραχίμ αλ Κιμπ παραχώρησε τουλάχιστον δύο από τα σημαντικά υπουργεία στους πρώην αντάρτες που ανέτρεψαν το καθεστώς Καντάφι. Ο Ουσάμα Τζουίλι, πρώην διοικητής των ανταρτών στην πόλη Ζεντέν αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας και ο Φαούζι Αμπντελάλι από την Μισράτα το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν και δύο γυναίκες: η Μαμπρούκα αλ-Σέριφ Τζιμπρίλ ως υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων και η Φάτμα αλ-Χαμρούς ως υπουργός Υγείας.

Εκτός από τον πρωθυπουργό και δύο αντιπροέδρους, η νέα κυβέρνηση έχει 24 μέλη. Ορισμένα από τα υπουργεία δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά για να αναλάβουν την φροντίδα των οικογενειών των θυμάτων και αγνοούμενων, αλλά και την προώθηση μιας κοινωνίας πολιτών που ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στο καθεστώς Καντάφι.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στον Καναδά Ασουρ μπιν Χαγιάλ, ενώ ο Αμπντελραχμάμ Γιάζα, πρώην στέλεχος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ENI ανέλαβε το σημαντικό υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης αποφάσισε να καταργήσει το υπουργείο Πληροφοριών και στη θέση του να δημιουργήσει μια επιτροπή. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει επίσης στη δημιουργία εθνικού στρατού και δυνάμεων ασφαλείας, όπου θα συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.