Επί εβδομήντα χρόνια οι Elmer και Ruth Bihl, από τη Φλόριντα, μοιράζονταν τον κοινό, ευτυχισμένο, έγγαμο βίο τους. Κι όταν ο ένας έφυγε από τη ζωή, ο άλλος τον ακολούθησε λες, σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Ο 93χρονος Elmer άφησε την τελευταία του πνοή την 1η Μαρτίου και 23 ώρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, η αγαπημένη του σύζυγος, η 89χρονη Ruth, τον ακολούθησε, διαψεύδοντας το περίφημο «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Κατά έναν τρόπο, ούτε αυτός κατάφερε να τους χωρίσει…

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι ζούσε σε γηροκομείο και ο Elmer, σύμφωνα με την οικογένειά του, πάντα έλεγε πως ήθελε να φύγει από τη ζωή μαζί με τη σύζυγό του. Η Ruth έπασχε από άνοια για είκοσι χρόνια και στο διάστημα αυτό ο Elmer την επισκεπτόταν κάθε μέρα.

Το 2016 χρειάστηκε και εκείνος να νοσηλευτεί, καθώς έπασχε από καρκίνο. Και συνέχισαν να ζουν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Εκείνος έπρεπε να φύγει πρώτος, γιατί έπρεπε να της κρατήσει την πόρτα» δήλωσε η εγγονή τους Christine. Η 89χρονη φαίνεται πως εμφάνισε το λεγόμενο «σύνδρομο της ραγισμένη καρδιάς».

Ο Elmer και η Ruth είχαν παντρευτεί στις 25 Σεπτεμβρίου του 1948 και είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά. Στη Φλόριντα μετακόμισαν το 1972. Εκείνος ήταν υδραυλικός κι εκείνη υπεύθυνη της οργάνωσης γυναικών στην εκκλησία τους. Μετά τη συνταξιοδότηση του Elmer ήταν σπάνιες οι στιγμές που ήταν ο ένας μακριά από τον άλλο. «Τη φρόντιζε κάθε στιγμή της μέρας μέχρι που δεν μπορούσε πια» σχολίασε η εγγονή τους.

g83t3d49