Πολύ σύντομα θα υπάρξει εμπορική αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του 8ου Μεσογειακού Φόρουμ για το Πετρέλαιο και το Φυσικό Αέριο, στη Λευκωσία.

Η αξιοποίηση του κοιτάσματος του οικοπέδου 11 στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα για τη Λευκωσία, τόνισε ο ηγέτης της Κύπρου σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση, βάσει αναμενόμενων μελλοντικών ανακαλύψεων, εξετάζει και διάφορα άλλα σενάρια, περιλαμβανομένου του τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων στην Κύπρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διατηρούσε πάντα εξαίρετες σχέσεις με όλους τους γείτονες πλην μιας συγκεκριμένης χώρας, βρίσκεται στην καλύτερη θέση να γεφυρώσει τις διαφορές στην προβληματική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, έχω την έντονη πεποίθηση ότι μέσω του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όλες οι χώρες της περιοχής μας, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, μπορούν να επωφεληθούν από την συνεργασία και τη δημιουργία περιβάλλοντος σταθερότητας, η οποία θα διασφαλίσει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον τομέα της ενέργειας.