Σοκαρισμένη δηλώνει η οικογένεια του Άνις Άμρι, μιλώντας από την γενέτειρά του μετά την αποκάλυψη πως είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση που έγινε τη Δευτέρα, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άτομα.

Οι αδερφοί του, Αμπντελκαντέρ και Ουαλίντ, δήλωσαν πως ο Άνις, εγκατέλειψε την Τυνησία μετά την επανάσταση το 2011 και έζησε στην Ιταλία για τρία χρόνια. Επικοινωνούσε τακτικά με τα αδέρφια του μέσω Facebook και στο τηλέφωνο.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Αμπντελκαντέρ είπε πως ο Άμρι δεν μιλούσε μαζί τους για τη ζωή τους μακριά από την Τυνησία. Όπως δήλωσε: «Όταν έφυγε από την Τυνησία, ήταν ένα φυσιολογικό άτομο. Έπινε αλκοόλ και δεν προσευχόταν ποτέ. Δεν είχε θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ο πατέρας μου, ο αδερφός μου κι εγώ συνηθίζαμε να προσευχόμαστε ενώ αυτός όχι, ίσως να ενεπλάκη σε όλο αυτό όταν ήταν στη φυλακή όπου γνώρισε Αλγερινούς, Αιγύπτιους και Σύρους».

Ο Αμπντελκαντέρ είπε: «Αν είναι ένοχος, αξίζει κάθε καταδίκη. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες – δεν έχουμε σχέσεις με τρομοκράτες. Του ζητάω να παραδοθεί στην αστυνομία».

Ο πατέρας του (φωτογραφία) δήλωσε στο Radio Mosaique, πως ο γιος του είχε εγκαταλείψει την Τυνησία πριν από 7 χρόνια ως λαθρομετανάστης.

2016-12-22T103557Z_357430710_RC1CAF9EDED0_RTRMADP_3_GERMANY-TRUCK-TUNISIA (1)