Απειλές μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δέχθηκε η δικαστής που ανέστειλε άρθρα του νέου αμφιλεγόμενου νόμου που τέθηκε σε ισχύ στην Αριζόνα για την μετανάστευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, η δικαστής Σούζαν Μπόλτον δέχθηκε χιλιάδες μηνύματα, πολλά από τα οποία εξέφρασαν με έντονο τρόπο αντίθεση στην απόφασή της ενώ ορισμένα «ξεπέρασαν τα όρια» απειλώντας την ίδια και την οικογένειά της. Εξάλλου, μια σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο ενός σημαντικού μέλους του πολιτειακού Κογκρέσου που αντιτάχθηκε στο νομοθέτημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι αρχές στην Αριζόνα υπέβαλαν έφεση κατά της απόφασης της Μπόλτον να διατάξει την αναστολή της εφαρμογής σημαντικών διατάξεων του νομοθετήματος. Οι νομικοί εκπρόσωποι της πολιτείας ζήτησαν την ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης από το Ένατο Εφετείο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι θα δικαστεί όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα του δικαστηρίου, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο και η έκδοση της απόφασης επαφίεται στο δικαστήριο.