Το Σάββατο η Ινδή Κanika Syal θα σηκωθεί πριν τη αυγή και με την ανατολή του ήλιου θα αρχίσει μία νηστεία που θα διαρκέσει μέχρι να βγει το φεγγάρι, τη νύχτα. Η γυναίκα θα απέχει και από το φαγητό και από νερό με την ελπίδα ο σύζυγός της να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια.

Το «Karva Chauth» είναι μια παράδοση που οι ρίζες της γυρνούν αιώνες πίσω και τιμάται μία φορά κάθε χρόνο στη βόρεια Ινδία. Οι γυναίκες φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές τους και νηστεύουν  για να προσευχηθούν για την καλή υγεία και την επιτυχία των συζύγων τους.

«Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε τις μητέρες μας να γιορτάζουν το Karva Chauth», λέει η 25χρονη Syal που φέτος θα κάνει το «ντεμπούτο» της καθώς είναι νεόνυμφη, «είναι τώρα η δική μας σειρά», λέει.

Ασφαλώς η νεαρή δασκάλα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα την ημέρα του εορτασμού σε σχέση με τη μητέρα της.

Η μεγάλη άνοδος της μεσαίας τάξης στην Ινδία της δίνει τη δυνατότητα να γιορτάσει με τρόπους που η μητέρα της ούτε φανταζόταν.

Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να βάζουν χέννα στα χέρια τους, να αγοράζουν ρούχα και να περιμένουν δώρα από τους συγγενείς.

Ωστόσο η νέα γενιά των γυναικών που γιορτάζουν την παράδοση- κι έχουν αρκετά λεφτά για ξόδεμα- έχουν πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, η θα χαρίσει στον εαυτό της ένα spa προσώπου και σώματος αξίας 102 δολαρίων ώστε να εξασφαλίσει πως η εμφάνισή της θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης μπότοξ (!), χημικό peeling, αποτρίχωση με λέιζερ. Όλα αυτά μάλιστα σε ειδικά πακέτα «Karva Chauth» που προσφέρουν αυτή την εποχή σαλόνια ομορφιάς και κέντρα αισθητικής….