Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν σήμερα για τρίτη φορά ένα τζαμί που βρισκόταν σε χωριό βεδουίνων στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν σήμερα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Χιρμπέτ Γιάρζα, στα βορειοανατολικά της Δυτικής Όχθης, όπου το ίδιο τζαμί είχε καταστραφεί το Νοέμβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011.

«Το κτίριο που είχε καταστραφεί χτίστηκε χωρίς άδεια σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές ασκήσεις του στρατού», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Αποφασίσαμε να καταστρέψουμε αμέσως αυτό το κτίριο προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της περιοχής», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, Ισραηλινοί ακτιβιστές εμπόδισαν Παλαιστίνιους να επισκεφτούν συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται σε φυλακή στο βόρειο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ο Ισραηλινός στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ είναι ακόμη αιχμάλωτος.

Περίπου 50 οπαδοί του Σαλίτ σταμάτησαν ένα λεωφορείο που μετέφερε Παλαιστίνιους και κατευθύνονταν προς τη φυλακή Γκιλμπόα.

Ακόμη, δέκα Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός συνοριοφύλακας τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων μετά από διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, μπροστά από τη φυλακή Οφέρ, κοντά στην Ραμάλα.