Ο εικονιζόμενος Jonathan Theobald μπήκε στο αυτοκίνητό του μια ζεστή μέρα του περασμένου Ιουνίου και κατευθύνθηκε στο γυμναστήριο Vivacity του Peterborough. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης και γυμνάστηκε επί πέντε ώρες.

Αυτές τις πέντε ώρες που εκείνος έκανε την προπόνησή του, τα τρία σκυλιά του, που είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο κλεισμένα, αργοπέθαιναν βασανιστικά, μέσα στη ζέστη, χωρίς νερό και αέρα.

Επειδή ο 65χρονος ζει στη Βρετανία, η πράξη του δεν έμεινε ατιμώρητη και το RSPCA τον οδήγησε ενώπιον δικαστηρίου, όπου εκείνος ομολόγησε την ενοχή του.

Τα δύο από τα σκυλιά του είχαν ήδη πεθάνει όταν εκείνος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και παρά τις προσπάθειές του, ούτε το τρίτο τα κατάφερε.

«Ζεσταίνονταν πολύ, ήταν παγιδευμένα, τρομοκρατημένα. Το ζήτημα ήταν περισσότερο συναισθηματικό γι’ αυτά παρά σωματικό», περιέγραψε εκ μέρους του RSPCA η Justin Stubbs.

Η νεκροψία έδειξε πως τα σκυλιά πέθαναν από έκθεση σε υπερβολική ζέστη και το RSPCA προειδοποίησε για άλλη μια φορά τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων πως δεν χρειάζεται πάρα πολλή ζέστη για να αποβεί μοιραία για ένα ζώο.

«Είχε ζέστη- όχι πολλή- και υγρασία. Κανείς δεν αφήνει το σκυλί του να πεθάνει επίτηδες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρει κάποιος αφήνοντας το σκυλί στο αυτοκίνητο ούτε για λίγο. Το ‘λίγο’ μπορεί να αποδειχθεί ‘πολύ’ για έναν σκύλο», πρόσθεσε η Stubbs.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ημέρα που ο Theobald άφησε τα σκυλιά στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό του κλειστού οχήματος όμως η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει κατά δεκάδες βαθμούς, τα σκυλιά μπορεί δηλαδή να πέθαναν ακόμα και σε ζέστη 40 βαθμών Κελσίου, αφημένα χωρίς αέρα και χωρίς νερό. Πολύ συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι οκ να αφήσουν τα σκυλιά τους στο αυτοκίνητο για λίγο, πιστεύοντας πως θα είναι καλύτερα στο αυτοκίνητο από ό,τι στο σπίτι. Η υπόθεση αυτή είναι ένα τραγικό ατύχημα αλλά θα συμβεί ξανά και ξανά, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να νομίζουν πως όλα θα είναι οκ- αλλά δεν θα είναι».

«Εγώ φταίω, έκανα ένα τρομερό λάθος», δήλωσε ο 65χρονος.

Το RSPCA και ακόμα έντεκα οργανώσεις προστασίας ζώων κάνουν κάθε χρόνο την εκστρατεία «Dogs Die in Hot Cars» για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια όταν αφήνονται μέσα σε οχήματα ή άλλους χώρους σε συνθήκες ζέστης.

«Πολλοί πιστεύουν πως μπορούν να αφήνουν τα σκυλιά τους στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα αν αφήσουν ανοιχτά τα παράθυρα ή αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο στη σκιά αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα κι έτσι είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για τα σκυλιά. Το αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε φούρνο, ακόμα κι αν εμείς δεν ζεσταινόμαστε και τόσο», τόνισε εκπρόσωπος μιας από τις οργανώσεις αυτές.

Ο Theobald ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου και στις 28 Σεπτεμβρίου θα μάθει την ποινή του.

kskadyuay2 kskadyuay3 kskadyuay4 kskadyuay5 kskadyuay1