Έκκληση να ενθαρρύνουν τους Παλαιστινίους να προχωρήσουν σε άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη με το Ισραήλ απηύθυναν οι ΗΠΑ προς το βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, οι οποίοι συναντώνται σήμερα στη Δαμασκό.

«Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα με εμάς, δηλαδή ότι όσο γρηγορότερα προχωρήσουν οι άμεσες συνομιλίες τόσο καλύτερα θα είναι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μίλησε τηλεφωνικά με το Σαουδάραβα ομόλογό της πρίγκιπα Σαούντ αλ Φεϊζάλ. Επίσης η ίδια θα συναντηθεί με τους ομολόγους της από το Κατάρ και την Ιορδανία.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα έφτασε σήμερα στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασαντ που θα εστιαστούν στην πολιτική ένταση στο Λίβανο, τη διαδικασία ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής καθώς και την κατάσταση στο Ιράκ. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν μαζί αύριο στη Βηρυτό για να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν.