Βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν τον δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια είδε το φως της δημοσιότητας από το Russia Today.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού λέγεται Μοχάμεντ Λαουαϊέζ με καταγωγή από την Τυνησία.

Οι Αρχές στην Τυνησία δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Η ταυτότητά του βρέθηκε μέσα στο φορτηγό με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση από την αστυνομία. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της Νίκαιας τυνησιακής καταγωγής.

Οι πληροφορίες που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές και αποκαλύπτουν το σχέδιο του δράστη ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τις Αρχές της Γαλλίας και να σκορπίσει το θάνατο οδηγώντας το φορτηγό πάνω στο πλήθος για 2 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός του φορτηγού είχε παρκάρει σε μια κοντινή οδό περίπου εννιά ώρες πριν ανέβει στο τιμόνι και σκοτώσει αδιακρίτως 84 ανθρώπους. Άλλωστε η κυκλοφορία και η στάθμευση στον παραλιακό δρόμο απαγορευόταν λόγω της εθνική εορτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.

Σύμφωνα με τη Nice Matin, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο ήταν η παράδοση εμπορευμάτων και είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.