Για διαφθορά συνελήφθη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Ουκρανία, ενώ οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και ένα μυστικό τούνελ κάτω από το σπίτι του!

Όταν το άνοιξαν και απέκτησαν πρόσβαση, βρήκαν μια σειρά από θησαυρούς συμπεριλαμβανομένων χρημάτων, ράβδων χρυσού, πολύτιμων κοσμημάτων και αντίκες, ακόμη και αρχαία βιβλία και πίνακες ζωγραφικής.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας διεξήγαγαν έρευνες για τον 59χρονο Nikolay Romanchuk και εντόπισαν ένα υπόγειο τούνελ και θησαυροφυλάκια σε μια επιδρομή στο σπίτι του. Αυτό ήρθε μετά από τη σύλληψη δύο βοηθών του για δωροδοκία. Τα χρήματα φέρεται να καταβάλλονται από τους τοπικούς επιχειρηματίες σε αντάλλαγμα για μεταλλευτικά δικαιώματα γεώτρησης στην περιοχή. Αυτό οδήγησε στην επιδρομή στο σπίτι του όπου οι αρχές βρήκαν ένα μακρύ υπόγειο πέρασμα που οδηγούσε σε μια σειρά από θησαυροφυλάκια τραπεζικού στυλ.

Σε ένα από τα θησαυροφυλάκια βρέθηκε μια βαλίτσα με 300.000 δολάρια σε μετρητά, ενώ εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε: «Οι ειδικές δυνάμεις έχουν βρει μια σειρά από υπόγειες στοές κάτω από το σπίτι και μέσα σε αυτές εντοπίστηκαν ράβδοι χρυσού, παλιές εικόνες, αρχαία και ασημικά».

Εντοπίστηκαν επίσης χαρτιά με λογιστικά στοιχεία και άλλους οικονομικούς υπολογισμούς. Ο Romanchuk διορίστηκε στη θέση του το Μάρτιο του 2014, ενώ προηγουμένως είχε τη θέση του διευθυντή του τοπικού ναυπηγείου. Παραδέχθηκε την κατασκευή του τούνελ, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι ράβδοι χρυσού δόθηκαν σε αυτόν ως δώρο γενεθλίων από τους εργαζομένους στα ναυπηγεία.

Η υπόθεση προκάλεσε σκάνδαλο! Πλέον οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν άλλα ευρήματα ή εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην υπόθεση.

arrest2 arrest3