Τα ονόματα 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τις διευθύνσεις και τα email τους διέρρευσαν χάκερς που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και καλούν τους υποστηρικτές των τζιχαντιστών να τους σκοτώσουν.

Η λίστα θανάτου διέρρευσε από το United Cyber Caliphate (UCC) ενώ ανάμεσα στους επικηρυγμένους, σύμφωνα με τη Daily Mirror, είναι και Έλληνες.

Μια εικόνα που έχει επισυναφθεί γράφει: «Ο κόσμος όλος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος», μιλάει για «φαντάσματα» ενώ στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας στρατιώτης να περιπλανιέται σε ένα πεδίο μάχης.

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και δημοσιεύτηκε αρχικά από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων στον παγκόσμιο ιστό. Τα περισσότερα ονόματα είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία, αλλά και η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Γουατεμάλα, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Τζαμάικα, η Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, η Νότια Κορέα και η Σουηδία.

ISIS-kill-list-names-39-Brits