Όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, έτσι και ο 4χρονος Alfie Lansdell στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να περάσει ολόκληρες ώρες στον κήπο παίζοντας με τα παιχνίδια του. Μόνο που οι γείτονες δεν αντέχουν άλλο τη φασαρία που κάνει ο πιτσιρικάς, γι΄αυτό και έκαναν τα παράπονά τους στο συμβούλιο της περιοχής. Το αποτέλεσμα; Εάν δεν κάνει ησυχία ο μικρός Alfie, τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 λιρών!

Οι γονείς δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια! Εκνευρισμένοι με τους γείτονές τους έστειλαν μια επιστολή στο συμβούλιο. «Συμπεριφέρεται όπως τα παιδιά της ηλικίας του. Όλα τα παιδιά κάνουν θόρυβο στο παιχνίδι, είναι φυσικό», έγραψαν στην επιστολή τους επικαλούμενοι μάλιστα το γεγονός ότι είναι ακόμη διακοπές και ότι ο μικρός είναι σε ηλικία που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ενοχλεί κάποιους.

Μάλιστα, η μητέρα του ισχυρίζεται ότι ο γιος της δεν κάνε περισσότερο θόρυβο απ΄ότι άλλα παιδιά. Το συμβούλιο από τη μεριά του δήλωσε ότι θα εξετάσει τα παράπονα και των δυο πλευρών πριν ληφθεί κάποια απόφαση…