Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανακοίνωσε, ότι σκότωσε το Γάλλο που κρατούσε όμηρο ως αντίποινα για την επιχείρηση των δυνάμεων της Γαλλίας και της Μαυριτανίας στη βάση της.

Ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ είπε σε μαγνητοφωνημένο του μήνυμα, ότι ο Μισέλ Ζερμανό δολοφονήθηκε χθες σε αντίποινα για τη δολοφονία έξι μελών της οργάνωσης στη διάρκεια της γαλλικής επιχείρησης.

Μαυριτανικά στρατεύματα με τη συμμετοχή ανδρών των γαλλικών ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν την Πέμπτη επιχείρηση εναντίον βάσης της οργάνωσης στο Μαλι, η οποία συνεχίστηκε για αρκετές μέρες. Μαυριτανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ρόλο της Γαλλίας στην επιχείρηση.

Πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε, ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε επειδή η οργάνωση δεν παρείχε αποδείξεις, ότι ο Ζερμανό ήταν ζωντανός ούτε δέχτηκε να διαπραγματευτεί για την τύχη του.

Ο 78χρονος συνταξιούχος μηχανικός, Ζερμανό, απήχθη τον Απρίλιο και φέρεται ότι κρατείτο από τον Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζάιντ, ηγέτη της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα που δρα στη Σαχάρα.