Όπως μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, όταν ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ μουσικής. Το εν λόγω διάσημο φεστιβάλ «Love Parade», ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που ξεκίνησε από το Βερολίνο και τώρα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις διεθνώς, συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια θεατές.

Η τεράστια προσέλευση του κόσμου δυσκόλεψε τα σωστικά συνεργεία και τα ελικόπτερα που προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο ώστε να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι τα άτομα που παρακολουθούσαν τις μουσικές εκδηλώσεις συνέχισαν να διασκεδάζουν μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί στη σήραγγα της εισόδου.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και για τα επόμενα 15 χρόνια πραγματοποιείτο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μητρόπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.