«Περήφανος» για τις κόρες του που σπουδάζουν και εργάζονται στη Ρωσία δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, χωρίς να επιβεβαιώσει τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η μια από αυτές φέρεται να έχει σημαντική θέση στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

«Λένε, και αυτή είναι η αλήθεια, ότι ζουν στη Ρωσία και ότι ουδέποτε έφυγαν για να μείνουν στο εξωτερικό. Σπούδασαν μόνο σε ρωσικά πανεπιστήμια. Είμαι περήφανος γι’ αυτές», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Η Μαρία και η Κατερίνα, που γεννήθηκαν αντίστοιχα το 1985 και το 1986, «συνεχίζουν να σπουδάζουν και να εργάζονται. Οι κόρες μου μιλούν με ευχέρεια τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες (…) και τις χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους. Δεν ασχολούνται με τις επιχειρήσεις, ούτε με την πολιτική, ζουν πολύ απλά και πολύ αξιοπρεπώς», τόνισε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες, η μια του κόρη διευθύνει στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ερευνητών και επιχειρηματιών στη Ρωσία.

«Ουδέποτε είπα πού εργάζονται συγκεκριμένα οι κόρες μου, ούτε τι έκαναν και δεν θα το κάνω αυτό για διάφορους λόγους, κυρίως για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, του οποίου η ιδιωτική ζωή -αν οι πληροφορίες δεν προέρχονται από το Κρεμλίνο- είναι θέμα ταμπού για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε έκπληξη στη χώρα όταν ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2013, έχοντας δίπλα τη σύζυγό του, τον χωρισμό τους σε μια τηλεοπτική συνέντευξη προσεκτικά οργανωμένη. Ο πρόεδρος Πούτιν είχε πει τότε ότι ήταν μια «κοινή απόφαση», έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια γάμου.