Οι υπερπόντιες στρατιωτικές δεσμεύσεις της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, δεν επιβαρύνουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν πρόσθεσε επίσης: «Πρέπει να εργαστούμε για να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα με δικά μας, να τροποποιήσουμε τη δομή της οικονομίας μας, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα της εργασίας και να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό κλίμα… Και θα το κάνουμε αυτό».

Αναφερόμενος στη Συρία ο Πούτιν δήλωσε ότι οι μαζικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί εκεί η Ρωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου δεν βοηθούν μόνο τον πρόεδρο Άσαντ αλλά και την «ένοπλη» μετριοπαθή αντιπολίτευση που πολεμά τους τζιχαντιστές.

«Στηρίζουμε με τις επιδρομές αυτές τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης στην καταπολέμηση του ΙΚ, όπως υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του συριακού στρατού», τόνισε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις του αρχηγού του ρωσικού κράτους διατυπώνονται την παραμονή συνεδρίασης για τη Συρία στη Νέα Υόρκη μεταξύ υπουργών Εξωτερικών, όπου θα συζητηθεί ειδικότερα η τύχη του προέδρου της Συρίας, η οποία αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επίλυση της σύγκρουσης που μετρά περισσοτέρους από 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.