Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Χομς, στην κεντρική Συρία, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις σε συνεργασία με το στρατό επιχειρήσεις ασφαλείας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι, επικεφαλής της Συριακής Ένωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Ακούστηκαν πυρά στις συνοικίες αλ Χαλιντίγιε, Μπάμπα Αμρ και Αλ Ναζιχίνε, τις οποίες έχουν περικυκλώσει οι δυνάμεις ασφαλείας. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά», διευκρίνισε.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε σπίτια στη Χομς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Πυρά ακούγονται από τα ξημερώματα σε αυτή την πόλη, όπου δεκάδες πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες», επεσήμανε από τη μεριά του ο Ράμι Αμπντελραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι περισσότερες συνοικίες είναι εγκαταλελειμμένες εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Άρματα μάχης εμφανίστηκαν περιμετρικά του Κάστρου της Χομς και οι είσοδοι κάποιων συνοικιών έχουν κλείσει», πρόσθεσε.

«Ο στρατός έχει στήσει οδοφράγματα σε όλους τους δρόμους. Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στις περισσότερες συνοικίες. Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι λυπηρή», κατέληξε ο Αμπντελραχμάν.