Η επίθεση στο Μπατακλάν ήταν η πλέον αιματηρή από τα χτυπήματα που συγκλόνισαν την Παρασκευή το Παρίσι και άφησε πίσω της 89 νεκρούς.

Οι ιδιοκτήτες του χώρου είχαν δεχθεί ξεκάθαρες απειλές πριν από επτά χρόνια, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, από ομάδα ανδρών, οι οποίοι κατήγγειλαν πως γίνονταν εκεί εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση των Παλαιστινίων. Οι απειλές δεν προκύπτει πως συνδέονται με την επίθεση της Παρασκευής αλλά είναι ενδεικτικές του αντιδράσεων που προκαλούσε η λειτουργία του χώρου.

Στο βίντεο φαίνονται νεαροί Μουσουλμάνοι με καλυμμένα τα κεφάλια τους να μιλούν με κάποιον από το προσωπικό του Μπατακλάν ζητώντας να δουν τους υπεύθυνους του θεάτρου.

«Είμαστε νέοι από πολλές περιοχές των προαστίων του Παρισιού και υποστηρίζουμε τον παλαιστινιακό λαό», λέει ένας από τους άνδρες, εξηγώντας πως είναι δυσαρεστημένοι με τους ιδιοκτήτες του χώρου επειδή τον παραχωρούν κάθε χρόνο για εκδήλωση στην οποία συγκεντρώνονται χρήματα για τον ισραηλινό στρατό, τον οποίο κατηγορούν για ρατσισμό.

«Η συγκέντρωση χρημάτων για το Magav, τμήμα του ισραηλινού στρατού που διέπραξε εγκλήματα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, είναι ντροπή και εξοργίζει πολλούς που οργίζονται με την αδικία στην Παλαιστίνη», λέει ο νεαρός και κατηγορεί τους διοργανωτές, την οργάνωση Migdal, μια γαλλο- εβραϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για τους Ισραηλινούς συνοριοφύλακες πως είναι μια ρατσιστική φιλο-Ισραηλινή ομάδα.

afdf1

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα  Mirror, το Μπατακλάν φιλοξένησε αυτή την ετήσια εκδήλωση από το 2006 έως το 2009.

«Στην ιστοσελίδα τους μιλούν κατά του Ισλάμ, κατά των Αράβων, και δεν σταματούν να μας προσβάλλουν. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το δεχόμαστε αυτό. Είμαστε καθαροί, αποφασισμένοι, και δεν θέλουμε να γίνει αυτή η εκδήλωση», συνεχίζει ο άνδρας. «Να ξέρετε πως με όλο τον κόσμο που έχουμε πίσω μας, δεν θα μπορούμε να τους συγκρατούμε για καιρό. Αυτό θέλουμε να πούμε στη διεύθυνση του Μπατακλάν, φεύγω αλλά αυτό δεν έχει τελειώσει»

afdf2

Στη συνέχεια ο άνδρας απευθύνεται στην κάμερα και λέει: «Το μήνυμά μας είναι για τους ιδιοκτήτες του Μπατακλάν, θα είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας. Αυτό το μήνυμα είναι και για τους διοργανωτές, το Migdal, αυτή η φιλο-ισραηλινή οργάνωση είναι ρατσιστική και ισλαμοφοβική και προσβάλλει όλους τους Παλαιστίνιους, Άραβες και Μουσουλμάνους. Θα πληρώσετε για τις πράξεις σας. (…) Την επόμενη φορά δεν θα έρθουμε για να μιλήσουμε».