Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ απευθύνθηκε σήμερα σε μέλη της Βουλής του Κοσόβου και την ώρα που μιλούσε βουλευτές της αντιπολίτευσης άνοιξαν πανό με το σύνθημα «Προσέχετε τα νώτα σας κύριε πρόεδρε, πίσω σας κάθονται διεφθαρμένοι ψεύτες».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιδρούν στις συμφωνίες Βελιγραδίου – Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών και κυρίως για τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο οργανώνουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Ίσα Μουστάφα να αποσύρει την υπογραφή του από τις συμφωνίες ή να παραιτηθεί.

Το πανό άνοιξαν βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση» οι οποίοι πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες και εμποδίζουν το κοινοβουλευτικό έργο, ακόμη και με τη ρίψη δακρυγόνων στην αίθουσα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Πρίστινα τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των συμφωνιών Βελιγραδίου – Πρίστινας που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες και απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να σέβονται τη Βουλή, το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου.

«Αυτή η δημοκρατία θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα», είπε ο πρόεδρος της Αυστρίας και ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν συνθήκες για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Οι πολίτες του Κοσόβου έχουν ανάγκη η Βουλή να λειτουργεί, τόνισε ο κ. Φίσερ και αναφερόμενος στη συνεργασία Κοσόβου – Αυστρίας υπογράμμισε ότι όταν άλλες χώρες αμφέβαλαν για τη θέση τους στο Κόσοβο, η Αυστρία δεν είχε πρόβλημα και είχε πάντα θετική προσέγγιση προς την Πρίστινα.