Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση που διέπραξαν δύο φερόμενοι βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων και στελεχών συνδικαλιστικών ενώσεων στην Άγκυρα, ενώ 246 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 48 εκ των οποίων παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, γνωστοποίησε απόψε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και η εισαγγελία της Άγκυρας εργάζεται με στόχο την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Νωρίτερα σήμερα το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 97.

Την ίδια ώρα πηγές από το γραφείο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο απόψε το βράδυ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, να καταδικάσει την επίθεση και να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει στο πλευρό της Τουρκίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.