Ο 50χρονος Mohammad Akhlaq είχε ένα φρικτό τέλος. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από κατοίκους του χωριού Bisara στην Ινδία, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι αυτός και η οικογένειά του αποθήκευαν και κατανάλωναν βοδινό κρέας, κάτι που η θρησκεία τους το απαγορεύει.

Από τη μανία του εξαγριωμένου πλήθους, δε γλίτωσε ούτε ο 22χρονος γιος του άτυχου άντρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά νοσηλεύεται στην εντατική. Όπως αναφέρει το indianexpress.com, περίπου 100 άτομα έσυραν έξω από το σπίτι, το πρωί της Δευτέρας, τους δυο άντρες και ακολούθησε η άγρια επίθεση.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο, είδαμε το πλήθος έξω από το σπίτι του θύματος. Η αστυνομία κατάφερε να τον απομακρύνει και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, αλλά τελικά η ζωή του δε μπορούσε να σωθεί», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Kiran S. Για το συμβάν, έχουν συλληφθεί έξι άτομα αλλά αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Σημειωτέων, στην Ινδία οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα. Το κρέας τους δεν καταναλώνεται, παρά μόνο το γάλα τους. Αν κάποιος σκοτώσει μια αγελάδα, καταλήγει στη φυλακή.