Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα επισκεφθεί αύριο το πρωί το Ζάγκρεμπ και τη Λουμπλιάνα για συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας και της Σλοβενίας για τη μεταναστευτική κρίση, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του στη Βιένη.

Ο Φάιμαν θα συναντηθεί στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς και τρεις ώρες αργότερα με τον Σλοβένο ομόλογό του Μίρο Τσέραρ στη Λουμπλιάνα.

Νωρίτερα σήμερα ο Μιλάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η χώρα του, όπου το πρωί έφτασαν οι πρώτες ομάδες προσφύγων από τη Σερβία, θα τους επιτρέψει να περάσουν χωρίς εμπόδια και να κατευθυνθούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι μετανάστες αυτοί επιδιώκουν να διασχίσουν την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία με στόχο να φτάσουν στη Γερμανία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, η Αυστρία επανέφερε και αυτή σήμερα τους ελέγχους στα σύνορά της, αφού επί δέκα ημέρες είχε δεχτεί να διευκολύνει τη διέλευσή τους από το έδαφός της, σε συμφωνία με το Βερολίνο. Οι έλεγχοι αυτοί επικεντρώνονται κυρίως στα σύνορα με την Ουγγαρία αλλά από το απόγευμα σήμερα θα επεκταθούν και στα σύνορα με τη Σλοβενία, ανακοίνωσε ο υπουργείο Εσωτερικών.