Περισσότεροι από 7000 εξαντλημένοι πρόσφυγες έφτασαν το Σάββατο στην Αυστρία και τη Γερμανία ύστερα από ώρες πεζοπορίας και πολλές δυσκολίες στην Ουγγαρία. Μέσα σε λίγες ώρες, άνθρωποι κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στους οποίους για μέρες δεν επιτρεπόταν να φύγουν από την Ουγγαρία, περισυνελέγησαν από τη Βουδαπέστη και μπήκαν σε λεωφορεία που τους μετέφεραν μέσα στη νύχτα στα σύνορα με την Αυστρία. Με το ξημέρωμα, τους επετράπη να περάσουν τα σύνορα.

Εκεί, όπως γράφει ο Independent, έγιναν δεκτοί με τρόπο μάλλον αναπάντεχο, ειδικά με δεδομένο το πώς είχαν περάσει σε άλλες χώρες του ταξιδιού τους: τρένα τους μετέφεραν στον προορισμό τους- οι περισσότεροι ήθελαν να φτάσουν στη Γερμανία- τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που προσέφεραν παιχνίδια και γλυκά στα παιδιά.

Ακόμα και οι ενήλικες δέχθηκαν με κάποια απορία το καλωσόρισμα καθώς Αυστριακοί και Γερμανοί τους έδειχναν ουσιαστικά πως είχαν φτάσει σε ένα μέρος που θα μπορούσε ίσως να γίνει το σπίτι τους.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτασαν  τουλάχιστον 20.000 πρόσφυγες στη Γερμανία- η οποία έχει ανακοινώσει πως θα δεχθεί φέτος συνολικά 800.000.

Ενδιαφέρον είναι και το πώς αξιολογούν το άρθρο οι σχολιαστές του Independent, καθώς άλλοι λένε πως οι Γερμανοί απλώς καλωσορίζουν το νέο εργατικό δυναμικό τους κι άλλοι χαιρετίζουν την κίνηση ανθρωπιάς.

germ01 germ02 germ03