Ως κάτι καλό κρίνουν οι γάλλοι, σε ποσοστό 65%, το δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Ελλάδα δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν αντιτίθενται σε αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa για την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται μάλιστα τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στη Journal du Dimanche.

Επιπλέον οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 75%, δηλώνουν ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ που θέλει τη Γαλλία να μην έχει τίποτε να φοβηθεί από το δημοψήφισμα αυτό. Συγκεκριμένα από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Υπεύθυνους για την κρίση που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, θεωρεί το 58% των Γάλλων, τους ίδιους τους Έλληνες, ενώ μόνο το 41% κρίνει υπαίτιους τους πιστωτές της Ελλάδας.

Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.