Την Κίνα επισκέφτηκε σήμερα ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών όπου και συναντήθηκε με κινέζους αξιωματούχους.

Ο Αμπντελάντι Ομπέιντι, ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα μέχρι με την Πέμπτη ως «ειδικός απεσταλμένος» της χώρας του, όπως άλλωστε δήλωσε και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Γιανγκ Τζιετσί.

Οι δυο πολιτικοί «θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και θα προσπαθήσουν να βρουν πολιτική λύση στη λιβυκή κρίση», όπως επισημαίνει και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι.

Ο Κινέζος αξιωματούχος δε δίστασε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της Λιβύης απασχολεί πολύ κάθε χώρα του κόσμου αυτή τη στιγμή
και η Κίνα καλεί όλες τις πλευρές σε άμεση κατάπαυση του πυρός».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι Κινέζος διπλωμάτης που βρίσκεται στην Αίγυπτο επισκέφθηκε τη Βεγγάζη για συνομιλίες με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που μάχεται τον Μουαμάρ Καντάφι.

Κινέζοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις του Πεκίνου δείχνουν πως η Κίνα θεωρεί ότι οι μέρες του Καντάφι ως πολιτικού ηγέτη της Λιβύης είναι μετρημένες.