Πορείες στην μνήμη των παιδιών τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους στην διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων διοργανώνονται σήμερα στη Συρία με εκατοντάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους στις παραθαλάσσιες πόλεις Λαττάκεια και Μπανιάς.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχαν επιβληθεί στη Λαττάκεια, με πρόσθετα οδοφράγματα και επιπλέον στρατεύματα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμενόταν να λάβουν μέρος στις πορείες για την «Παρασκευή των Παιδιών της Ελευθερίας», στην μνήμη των παιδιών που έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα ευρύτερες πολιτικές ελευθερίες, μεταρρυθμίσεις και την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η UNICEF υπολογίζει ότι τουλάχιστον 30 παιδιά έχουν σκοτωθεί από σφαίρες ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού στην διάρκεια της σκληρής καταστολής.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι ταραχές.

Η οργή για τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες παιδιών στην διάρκεια των ταραχών έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, αφότου ακτιβιστές δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ακρωτηριασμένο πτώμα ενός 13χρονου παιδιού που υποστηρίζουν ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.