Το μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας ύστερα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Κολομβίας, σχετικά με την παρουσία των ηγετών των ανταρτών FARC στο έδαφος της Βενεζουέλας δε φαίνεται να κλείνει.

Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προσφύγει στους διεθνείς θεσμούς για να αναφέρει την παρουσία των ηγετών των κολομβιανών FARC και του ELN στη Βενεζουέλα.

«Για έξι χρόνια, η κολομβιανή κυβέρνηση έχει διατηρήσει έναν υπομονετικό διάλογο με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, κατά τον οποίο της παρέδωσε πολλές φορές πληροφορίες για τον εντοπισμό των τρομοκρατών στη χώρα αυτή», αναφέρει η Προεδρία σε ανακοίνωση της.

«Όλα αυτά απέβησαν άκαρπα σε ότι αφορά τους ηγέτες των τρομοκρατών. Πρέπει να εξετάσουμε εκ νέου την προσφυγή σε διεθνείς θεσμούς», προστίθεται στην ανακοίνωση όπου δίδεται έμφαση στις πληροφορίες που αναφέρονται στην παρουσία στη Βενεζουέλα τρομοκρατών που προσπαθούν να καταφέρουν πλήγμα στη χώρα.

Χθες η κολομβιανή Προεδρία αναφέρθηκε ανοιχτά στην παρουσία στο έδαφος της γειτονικής χώρας τουλάχιστον τεσσάρων ηγετών των ανταρτών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και ενός μέλους του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN).

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Άμυνας Γκαμπριέλ Σίλβα, δήλωνε ότι η παρουσία αυτών των ανδρών στη Βενεζουέλα θέτει ένα πρόβλημα στην εθνική ασφάλεια της Κολομβίας.