Φορούν μόνο τα… απαραίτητα. Ποζάρουν προκλητικά στο φακό αλλά δεν είναι νεαρές μοντέλες. Και το κάνουν για το αποκαλυπτικό ημερολόγιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Τσεχία. Αναρωτιέστε ποιες είναι;

Είναι οι γυναίκες της πολιτικής ζωής της Τσεχίας οι οποίοι δεν διστάζουν να βγουν έξω από τα… ρούχα τους. Ανάμεσά σε αυτές μάλιστα είναι και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Κατερίνα Κλασνόβα!

Και φυσικά αυτή η εμφάνιση έχει προκαλέσει σάλο στη γειτονική χώρα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ημερολόγιο προσβάλλει το γυναικείο φύλλο ενώ η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτές τις γυναίκες λόγω της κίνησής τους.

Η 42χρονη Μαρκέτα Ρεντόβα που πόζαρε για το αμφιλεγόμενο ημερολόγιο δήλωσε ότι η πολιτική τους επιρροή έχει αυξηθεί κατά πολύ μετά από αυτό το εγχείρημά τους, ενώ σκοπός τους ήταν να δείξουν ότι οι γυναίκες δεν φοβούνται να είναι σέξι σε μια χώρα με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες του ημερολογίου είναι ασπρόμαυρες, ενώ όλες οι κυρίες φορούν είτε ανάλαφρες ρόμπες είτε αισθησιακά ρούχα και εσώρουχα. Η αντιπρόεδρος της Βουλής καταλαμβάνει φυσικά την πρώτη θέση στο σπέσιαλ ημερολόγιο αφού πόζαρε για τον Ιανουάριο φορώντας μαύρο σουτιέν και μίνι φούστα.