Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την Τρίτη τη γερουσιαστή της Φλόριντα, Ντέπι Βάσερμαν Σούλτζ, για να την τοποθετήσει επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος, για τον προεκλογικό αγώνα των προεδρικών του 2012, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των Δημοκρατικών.

Η Σούλτζ θα ηγηθεί του κόμματος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την καμπάνια της επανεκλογής του προέδρου Ομπάμα. Μία δημοφιλής επιλογή για την εκστρατεία συλλογής κεφαλαίων για τον προεκλογικό αγώνα, καθώς η Γερουσιαστής της Φλόριντα, είναι και τακτική σχολιαστής στα κανάλια για λογαριασμό των Δημοκρατικών.

Η Βάσερμαν Σούλτζ θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της επιτροπής των Δημοκρατικών, Τιμ Κέϊν, ένα πρώην κυβερνήτη της Βιρτζίνια, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την έδρα στη Γερουσία του Δημοκρατικού Τζιμ Ουέμπ, που ελευθερώθηκε από τον κάτοχό της.

Η Σούλτζ, ηλικίας 44 ετών, εκλέγεται στη Φλόριντα η οποία είναι μία πολιτεία με σημαντική βαρύτητα στην έκβαση των εκάστοτε προεδρικών εκλογών. Η πολιτικός των Δημοκρατικών έχει επιβιώσει από την ασθένεια του καρκίνου στο στήθος.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που απέστειλε στους οπαδούς του κόμματος, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επιλέγοντας την Ντέπι Βάσερμαν Σούλτζ, επιβραβεύει ” την επιμονή, τη δύναμη, το μαχητικό της πνεύμα, αλλά και την ικανότητα που τη διέπει να ξεπερνά τις αντιξοότητες “.