Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε σήμερα ότι οι πιστές στον ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα «φονικές επιθέσεις» στην πόλη Μισράτα.

Κάνοντας την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της Λιβύης στο Λονδίνο, ο Κάμερον δήλωσε ότι ο Καντάφι εξακολουθεί να παραβιάζει την απόφαση του ΟΗΕ που επιτρέπει τη χρήση βίας για την προστασία των αμάχων.

«Τώρα που σας μιλώ οι άνθρωποι στη Μισράτα εξακολουθούν να υφίστανται τις φονικές επιθέσεις από το καθεστώς», δήλωσε ο Κάμερον.

Ο ίδιος είπε ότι το μήνυμα του προς τον λαό της Λιβύης είναι «οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά».

Από την πλευρά της η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι οι επιθέσεις της στρατιωτικής συμμαχίας στη Λιβύη θα συνεχιστούν μέχρι ο Μουάμαρ Καντάφι συμμορφωθεί με τα αιτήματα του ΟΗΕ να σταματήσει τη βία κατά των αμάχων και να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις κατεχόμενες πόλεις.

Η Κλίντον, μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να εργαστεί για να αυξήσει την πίεση και να απομονώσει την κυβέρνηση του Καντάφι για να «καταστήσει σαφές ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει».