Χτες το βράδυ ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. Στη συνέντευξή του χαρακτήρισε ως «συκοφαντία και ψέματα» την κατηγορία ότι η επιτυχής καμπάνια για την εκλογή του ήταν «εν μέρει παράνομη» προσφορά της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας και ότι ο υπουργός Εργασίας Eric Woerth ήταν αυτός που παρέλαβε τα χρήματα. «Η ιδέα και μόνο ότι πήγα στη Mme Bettencourt για να παραλάβω τα χρήματα σε φακέλους … είναι ντροπή», υποστήριξε.

Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι ο υπουργός Εργασίας Eric Woerth έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του και θα παραμείνει υπεύθυνος για την κρίσιμη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η πρόταση του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι προχώρησαν στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από 60 σε 62 παρά τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να μη βρεθεί η Γαλλία με χρέος σαν της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Τόνισε ότι οι επιθέσεις κατά των Woerth στόχευαν στη τορπιλισμό της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η εμφάνιση του Σαρκοζί στο France 2 ήταν μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του κατά την προπαρασκευαστική περίοδο έως το 2012, όπου αναμένεται να επιδιώξει την επανεκλογή του, καθώς επίσης και να πωλήσει το αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, στην οποία ηγείται ο Woerth.