Στο απόλυτο χάος έχει βυθιστεί η Λιβύη, καθώς η εξέγερση των πολιτών έχει γενικευθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 235, ενώ συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» κατά των διαδηλωτών από ξηράς και αέρος.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ετοιμάζονται να αποσύρουν το προσωπικό τους από την χώρα καθώς οι διαδηλωτές πέραν των κυβερνητικών κτιρίων επιτίθενται και σε γραφεία αντιπροσωπειών ξένων εταιρείων. Στα χέρια των εξεγερμένων πιθανολογείται ότι έπεσε αεροπορική βάση, όπως δήλωσε Λίβυος πιλότος που κατέφυγε στην Μάλτα με το αεροσκάφος του.

Το καθεστώς εγκαταλείπουν ένας ένας Λίβυοι διπλωμάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως οι εκπρόσωποι της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη και στον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά και μέλη της Κυβέρνησης μεταξύ αυτών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Επίσης πηγές αναφέρουν ότι στασιάζουν τόσο στρατιώτες όσο και αξιωματικοί, κάποιοι από τους οποίους εκτελέσθηκαν επι τόπου από φιλοκαθεστωτικούς , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.