Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα κάλεσε σήμερα τους μαχητές του να είναι έτοιμοι για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ.

Σε συλλαλητήριο για την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη του κινήματος Ιμάντ Μουγανίγιε, ο Νασράλα είπε στους οπαδούς του ότι «μια ημέρα μπορεί να τους ζητηθεί να απελευθερώσουν τη Γαλιλαία».
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω και να πω στους Ισραηλινούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί το αίμα του Ιμάντ Μουγανίγιε δεν θα πάει χαμένο», τόνισε ο Νασράλα, μιλώντας μέσω βίντεο.

Η προειδοποίηση του Νασράλα ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει το Ισραήλ ήρθε μια ημέρα αφότου ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, επεσκέφθη τα στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να εισβάλει ξανά στο Λίβανο.

Σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Μπαράκ αναφέρει: «η Χεζμπολάχ θυμάται τη βαριά ήττα που υπέστη από εμάς το 2006, αλλά δεν είναι για πάντα, και μπορεί να κληθείτε να εισβάλετε εκ νέου».