Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη Βραζιλία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα και τις δύο τους κόρες Μάλια και Σάσα.

Σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της βραζιλιάνικης εφημερίδας «Folia de Sao Paolo», ο βραζιλιάνος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «εργαζόμαστε για την επίσκεψη αυτή. Για μας θα είναι τιμητική η άφιξη στη Βραζιλία του αμερικανού προέδρου και θεωρούμε ότι η Βραζιλία είναι μια πολύ ευχάριστη χώρα για να την επισκεφθεί κανείς με την οικογένειά του».

Σημειώνεται ότι στη Βραζιλία, όπου ο μισός και πλέον πληθυσμός είναι έγχρωμοι, η Μισέλ Ομπάμα είναι πιό δημοφιλής από το σύζυγό της. Σύμφωνα με ένα πρώτο πρόγραμμα της αμερικανικής προεδρίας, ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται στο Ρίο στις 19 και 20 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε η αμερικανική πρεσβεία στη Βραζιλία έχουν ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά από συνάντηση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του βραζιλιάνου ομολόγου της στις 23 Φεβρουαρίου.