Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 15χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του και των τριών αδελφών του, στην πόλη Fall City της Ουάσινγκτον, ενώ προσπάθησε να επιρρίψει την ενοχή στον 13χρονο αδελφό του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «συμφωνημένη αυτοκτονία». Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο πολυτελές σπίτι της οικογένειας, αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων, σε απόσταση 30 μιλίων από το Σιάτλ.

Οι γονείς, ο 43χρονος προγραμματιστής, Μαρκ Χιούμιστον, και η 42χρονη νοσηλεύτρια, Σάρα, ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και είχαν επιβάλει αυστηρούς κανόνες στα πέντε παιδιά τους, τα οποία και φρόντιζαν να διδάσκουν οι ίδιοι στο σπίτι. Ο 15χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος και αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και μία για απόπειρα φόνου. Η επίσημη κατηγορία αναμένεται να του απαγγελθεί την Παρασκευή.

Προσπάθεια παραποίησης του χώρου του εγκλήματος

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να στήσει σκηνικό εγκλήματος για να επιβεβαιώσει την ιστορία του, τοποθετώντας ένα πιστόλι Glock στα χέρια του 13χρονου αδελφού του, Μπέντζαμιν, με στόχο να φανεί ως αυτοκτονία. Όμως, οι ερευνητές εντόπισαν ανωμαλίες στα ίχνη αίματος και διαπίστωσαν ότι το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail η κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης έγινε από τον ίδιο τον 15χρονο στις 4:55 π.μ., μέσα από ένα μπάνιο του σπιτιού. Η μικρότερη αδελφή του, 11 ετών, επέζησε από την τραγωδία και έτρεξε σε σπίτι γείτονα για βοήθεια, ενώ τα άλλα δύο μικρότερα αδέλφια, ο 9χρονος Τζόσουα και η 7χρονη Καθρίν, επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Μαρτυρίες και σχόλια από τους γείτονες

Το ζευγάρι και τα παιδιά του είχαν περιγραφεί ως «ιδανική οικογένεια», με γείτονες και γνωστούς να εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την έκπληξή τους. Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Ρία Ρόμπερτσον, δήλωσε ότι οι γονείς ήταν αφοσιωμένοι και ότι η οικογένεια φαινόταν «τέλεια». Παράλληλα, άλλοι γείτονες αναφέρθηκαν στη ζωή της οικογένειας ως «ειρηνική», ενώ περιέγραψαν την περιοχή ως ασφαλή και γεμάτη ηρεμία.

Μυστικά και αυστηρότητα πίσω από την «τέλεια» εικόνα

Πηγές κοντά στην οικογένεια αποκάλυψαν ότι οι Χιούμιστον ακολουθούσαν έναν αυστηρό τρόπο ζωής, επιβάλλοντας υψηλές προσδοκίες στα παιδιά και περιορίζοντας τις σχέσεις τους με οικογένειες που δεν μοιράζονταν τις ίδιες αξίες. Ενδεικτικά, το καλοκαίρι προκάλεσαν αντιδράσεις όταν απαγόρευσαν στους γιους τους να συναναστρέφονται παιδιά οικογενειών LGBTQ.

Στη γειτονιά, σε ένδειξη πένθους, έχει στηθεί πρόχειρο μνημείο με λουλούδια, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα στο σπίτι, με κλιμάκιο να είναι σταθμευμένο κοντά.

Η γειτονιά και οι προηγούμενες εντάσεις

Η περιοχή περιγράφεται ως ήσυχη, με τα σπίτια να έχουν αξία που φτάνει έως τα 1,6 εκατ. δολάρια και σπάνια σημειώνονται εγκλήματα. Η οικογένεια Χιούμιστον είχε γίνει στόχος ληστών το 2019, ενώ το 2023 ήρθαν σε αντιπαράθεση με έναν τοπικό εργολάβο μετά από ανακαίνιση, αξίας 559.768 δολαρίων, που είχε προκαλέσει ζημιές στους τοίχους.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς οι Αρχές και οι κάτοικοι προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια πίσω από την ανείπωτη αυτή τραγωδία.